Optimistencursus 7 tot 13 jaar

's Morgens word je ontvangen op de pont. Handen schudden, goeie mop vertellen, zwemvest aan, papa's en mama's uitzwaaien en dan wordt de motor van de pont gestart en varen we uit. Onderweg naar de plas bedenk je vast een naam voor de boot waar je gedurende de hele cursus in vaart. Op de plas aangekomen zoeken we het mooiste plekje uit: een rustig plekje bij de bomen, of bij een eiland, of juist midden op de plas. En dan... optuigen en varen maar! De instructeurs hebben snelle motorboten en een scherp oog, ze houden je altijd in de gaten en ze komen je halen mocht je te ver afdrijven. Tussen de lessen door doen we spelletjes en houden we limonadepauze's. We lunchen gezamenlijk op de pont of op een eiland. Is het weer te slecht om te zeilen dan zorgen we voor een leuk en leerzaam alternatief programma. Als afsluiting van de week is er een rondvaart voor de papa's en mama's. Je kunt dan laten zien hoe goed je al kunt zeilen. Voordat je naar huis gaat krijg je een origineel Vuurtoren diploma 1, 2 of 3.

Laser Bahia vanaf 11 jaar

Heb je zeilervaring en ben je 11 jaar of ouder dan is dit iets voor jou. In vliegende vaart scheer je over het water in deze nieuwerwetse zwaardboot met rolfok, boegspriet en gennaker. Natuurlijk sla je ook wel eens om, maar dat hoort erbij en je leert hoe je de boot samen weer overeind krijgt. De bemanning bestaat uit drie cursisten. Afhankelijk van de wind gaat de instructeur mee aan boord of vaart hij in de begeleidende motorboot mee. Je leert alle kneepjes van het snelzeilen en bij deze boot is teamwork heel belangrijk. Omdat zeilen in deze boot intensief is wordt deze cursus gecombineerd met zeilles in de Polyvalk. 's Ochtends vaar je in de Laser, en 's middags in de Valk, of andersom natuurlijk. Wil je de hele dag over de golven vliegen dan kies je gewoon voor de 'voltijd' Lasercursus.

...De Zeilheld in de Cooper vanaf 12 jaar

En wat komt daar langsvliegen? Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee het is de Cooper, onze nieuwste aanwinst; een kruising tussen een luxe kieljacht en een kekke zwaardboot. Lekker ruim, met lekker veel zeil, lekker veel, dus wel je aandacht erbij houden met z’n allen, alsjeblieft. En dan moeten we de gennaker er nog bij zetten! In de Cooper vaar je met 4 cursisten en een instructeur, je verkent alle hoeken en gaten van de Loosdrechtse Plassen en aan het eind van de week ben je klaar voor je eerste solozeiltocht over de Atlantische Oceaan. En dat ga je op zaterdag laten zien aan je ouders, waarna je het enige echte vuurtorendiploma ontvangt.

...of Valk vanaf 10 jaar?

Je kan ook kiezen voor een week les in een Polyvalk, de onvolprezen en meest gangbare boot op zeilscholen in Nederland. Deze boot is uitstekend geschikt voor zeilles aan beginners, gevorderden. En om het ook voor vergevorderden interessant te houden varen wij het schip met spinnaker

Meivakantiecursus

7 tot 99 jaar
4 lesdagen van 9.30 tot 17.30 uur,
beginnend op maandag 1 mei t/m donderdag 4 mei.
De kosten bedragen: € 290,-

Hemelvaartscursus

7 tot 99 jaar
4 lesdagen van 9.30 tot 17.30 uur,
beginnend op donderdag 25 mei t/m zondag 28 mei.
De kosten bedragen: € 290,- 

Pinkstercursus

7 tot 99 jaar
3 lesdagen van 9.30 tot 17.30 uur,
beginnend op zaterdag 3 juni t/m maandag 5 juni.
De kosten bedragen: € 250,- 

Alle Hens Zeilweekend, een weekendcursus voor jong en oud:

7 tot 99 jaar
2 lesdagen van 9.30 tot 17.30 uur op 17 & 18 juni.
De kosten bedragen voor deelname in de optimist: € 185,-
Voor deelname in laser, cooper, valk of platbodem: € 215,- 
Zeilschool de Vuurtoren
Zeilschool de Vuurtoren
Oud Loosdrechtsedijk 97a
1231 LR Loosdrecht

Tel. 035 582 81 13
Rabobank:
NL94 RABO 0304 6275 42
ING: NL25 INGB 0000 7654 82


Zeilschool de Vuurtoren op Facebook
Ik ga naar
de vuurtoren
en ik neem mee...

lunchpakket voor de
stevige trek

zwemkleding

handdoek

petje

extra set droge kleding

regenpak
 

Gezocht Zeebenen

Nieuwe cursus, Timmeren


ontwerp & bouw van de site:

BouwieMediaCreations - Het bewuste ontwerpbureau voor al uw visuele media