Zeilschool de Vuurtoren

Hans en Tries

HOI!
Wij zijn Hans en Tries. We zijn gek op zeilen. En dat is niet zo gek. Want onze vaders zeilden al wedstrijden op Loosdrecht toen wij nog niet geboren waren. We hebben het gewoon geërfd!

We leerden allebei zeilen in een Piraatje, en later in een Optimist. Nou ja, leren... Pa stopte je in zo'n bootje en je moest zelf maar zien wat je met de schoot en het roer deed. Dan stond hij te roepen op de kant dat je moest loeven, of afvallen, of vieren of gijpen of rustig blijven of... LIEFST ALLES TEGELIJK! Ach, ze bedoelden het goed en ze kwamen je altijd met een motorbootje uit het riet vissen als het niet meer ging en... we hebben het geleerd!

Later gingen we zelf lesgeven op een zeilschool en daar kwamen we elkaar tegen. We vonden mekaar wel leuk en toen hebben we een zeilschool opgericht. 'Zeilschool de Vuurtoren', genoemd naar het rode haar van Tries.

Nu zitten we ieder jaar helemaal vol. Dat vinden we fantastisch want we houden van zeilen en we vinden het leuk om dat aan kinderen (en grote mensen) te leren. Kom je ook dit jaar?

Zeilschool de Vuurtoren is opgericht in 1992 door Hans Resoort en Patricia Scherpel. Zij, en hun grote aantal zelf opgeleide instructeurs geven les aan kinderen en volwassenen van 7 tot 77 jaar.

Hun uitgangspunt is 'goede instructie, een veilige leeromgeving, aandacht voor het individu en veel lol'.

Zeilschool de Vuurtoren biedt een grote verscheidenheid aan cursussen en (zeil)activiteiten in Loosdrecht.